Aquest curs de tècnic superior en dietètica et prepara perquè puguis presentar-te amb totals garanties a les proves lliures d’obtenció del títol oficial de Formació Professional.
En finalitzar els teus estudis podràs exercir la teva activitat professional en el sector sanitari públic i privat , en empreses privades del sector o creant la teva pròpia empresa perquè estaràs capacitat / a per :
- Organitzar i gestionar , al seu nivell , l’àrea de treball assignada en la unitat / gabinet .
- Elaborar i supervisar dietes adaptades a persones i col · lectius , segons les seves necessitats nutricionals .
- Elaborar i supervisar dietes adaptades a pacients i col · lectius , segons la seva patologia específica .
- Controlar i supervisar la composició qualitativa dels aliments per determinar la seva qualitat higiènic – dietètica .
- Supervisar la conservació , manipulació i transformació dels aliments de consum humà . Promoure la salut de les persones i de la comunitat a través de l’educació alimentària , mitjançant activitats de promoció i educació per a la salut .
[wpspoiler name=»Requisits» ]
Tenir 20 anys l’any de realització de la prova i reunir un dels seguents requisits:
- Posseir el títol de Batxiller o un nivell acadèmic superior, el títol de Tècnic superior o de Tècnic especialista o equivalent a efectes acadèmics, o haver superat el COU o el segon curs de qualsevol modalitat de Batxillerat experimental.
- Haver superat la prova d’accés a cicles formatius de grau superior.
Si no tens els requisits d’estudis nosaltres t’ajudem a aconseguir-ho. Informa’t AQUÍ[/wpspoiler]
[wpspoiler name=»Pla de formació» ]
- Organització i gestió de l’àrea de treball assignada en la unitat / gabinet de dietètica.
- Alimentació equilibrada.
- Dietoteràpia.
- Control alimentari.
- Microbiologia i higiene alimentària.
- Educació sanitària i promoció per a la salut.
- Fisiopatologia aplicada a la dietètica.
- Relacions en l’Entorn de Treball (R.E.T.).
- Formació i Orientació Laboral (F.O.L.).
- Formació en Centres de Treball (F.C.T.).
Es pot obtenir l’exempció parcial o total del crèdit de formació en centres de treball convalidándolo amb experiència laboral.[/wpspoiler]
[wpspoiler name=»Sortides professionals» ]
- Tècnic en Dietètica i Nutrició.
- Dietista.
- Responsable d’alimentació en empreses de càtering.
- Tècnic en higiene dels aliments.
- Consultor d’alimentació.
- Educador sanitari.
- Podran treballar tant en atenció primària com en els serveis generals de promoció de la salut. També en els sectors d’hostaleria, restauració i indústries alimentàries.
- Els principals subsectors on pot desenvolupar la seva activitat són:
- Atenció primària i comunitària: promoció de la salut, consultes, unitats de suport (salut mental, pediatria, higiene bucodental i geriatria).
- Salut pública: serveis d’higiene dels aliments.
- Serveis generals hospitalaris: unitats / serveis de dietètica i nutrició.
- Serveis de Restauració: cuines d’hospitals, empreses de càtering, restaurants i hotels, menjadors colectivos.la audició en equips assistencials.[/wpspoiler]
[su_quote]Titulació Oficial de Tècnic Superior en Dietètica un cop superats els exàmens de la prova lliure convocats anualment per l’organisme oficial competent. [/su_quote]